ABBA i Borgholms slottsruin

ABBA i Borgholms slottsruin 1975Letade igenom en del gamla foton idag. Jag fastnade för några av min pappas bilder från 1975. Efter att han och mamma skiljde sig 1973 flyttade han till Kalmar. Därifrån var det nära till Öland och Borgholm. 1975 hade ABBA konsert i Borgholms slottsruin. Pappa och jag var där. Kameran var en Kodak Instamatic eller möjligen Agfas motsvarighet. Ingen zoom, plastlins och grynig negativ färgfilm. ABBA syns som små figurer långt bort. Det som slår mig mest är hur amatörmässig ABBA-”skylten” ser ut.

Jag 15 år gammal1974 vann ABBA Eurovisionsschlagerfestivalen med ”Waterloo”. Året efter kom de till Borgholm.

1975 var jag femton, samma ålder uppnår min dotter i år. Åren går fort då jag ser hur hon blir äldre. När jag ser bilderna på mig själv så känns det inte som om det var så väldigt länge sedan. Jag har inte så långt hår längre och visst har det fått en del grått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.