Femtio domäner

För några dagar sedan skrev jag om att det går utför med punschen. För ett par år sedan slutade systembolaget sälja arrak, som är en viktig ingrediens i punsch, på grund av för liten efterfrågan. Det finns flera spritsorter med liknande namn men den arrak som används vid framställning av punsch tillverkas på Java av rörsocker och ris. Den kom sedan till Sverige via Holland. Det verkar fortfarande gå att få tag i den arrak som bolaget sålde via privatimport. Tyvärr måste man då köpa ett fat på sextio liter.

På engelska har ordet punsch mer betydelsen av ’bål’, så om man menar den svenska varianten av punsch säger man ’Swedish punsch’. På grund av litet intresse för punsch i dessa dagar så var det kanske inte så konstigt att domänen swedishpunsch.com var ledig idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till men det ger sig nog. I och med denna är nu samlingen uppe i femtio stycken.

One thought on “Femtio domäner”

  1. ”Bovens Echter Batavia Arrak”, 40% flaska 0,7L finns hos Hanseaten Select, Hamburg, gå till http://www.hanseaten-select.de, för 13.95 EUR.

    Det vore intressant att se om man kan tvinga Systemet att ta hit denna produkt enligt ”Alkohollagen, 5 kap. Detaljhandel med spritdrycker, vin och starköl”, 5:e par: ”Spritdrycker, vin eller starköl som inte hålls i lager skall på begäran anskaffas.”

    Om denna lag är tillämplig på arraksproblemet blir det ju inte fråga om privatimport. Utan Systemet skulle vara skyldigt att ta hit flaskan om vi beställer den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.