Ny dator 872 kronor

Då och då, med ett par års mellanrum, skaffar vi i familjen en ny dator. Denna gång behöver jag en relativt lätt bärbar dator, helst under två kilo, med en batteritid på en fyra, fem timmar, eller mer. Vid varje inköp känner jag att jag behöver lära mig en massa nya förkortningar, nya processorer med nya namn har kommit med nya och flera hertz. Jag vill begripa vad jag köper och lever man inte i hårdvaruvärlden konstant så tappar man snabbt greppet. Det går fortare än förr. Skärmarna blir större och vidare, ibland mindre för superultraportabla. De optiska enheternas plus, minus och R och W allt fler. Det är en ständigt växande flora att välja i. Därför har jag valt ut vikt och batteritid som ledstjärnor denna gång och så priset förstås.

Att titta i den skogsbaserade reklamen som fyller brevlådan är lönlöst. Där står inte vad datorn väger, hur länge batteriet räcker eller vad skärmens upplösning räknat i pixlar är. Om nu inte ett av dessa attribut är speciellt bra för någon burk. I veckans reklamblad från Siba har man dessutom bestämt sig att alla prylar ska kosta mellan noll och 1705 kronor. Med pyttestil lägger man till att beloppet med STORA siffror avser betalning på 3 eller 12 månader. Står det ingenting så betyder väl det att de stora siffrorna gäller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.