Ny mobil

Denna blogg på en Nokia E61iI slutet på förra veckan kom den mobil jag beställt för min biodlarapplikation. Att det skulle vara en mobil med fullt tangentbord har jag skrivit om tidigare. Det blev en Nokia E61i, den har fullt tangentbord, inklusive å, ä och ö, hyfsad skärm med en upplösning på 320 x 240 bildpunkter och en vikt på 150 gram.

Mobilen är solid och det yttre är delvis av metall. Den känns nästan mer som en Palm handdator än som en mobil. Tangenterna är ganska små men det går bra att skriva med ”tumvalsen” då jag håller mobilen med båda händerna. Håller jag mobilen i vänsterhanden kan jag skriva med högerhandens pekfinger ensamt eller tillsammans med långfingret. Även om det är ganska tröttande att skriva så är det ju inga romaner som ska fram. Att kunna byta grepp underlättar även det.

Ännu har jag inte provat den för röstsamtal men det är ju inte det den är tänkt för, måste ju dock kolla att det funkar. Det stora provet blir i sommar hos bina med honungsklet och mer hård hantering.

One thought on “Ny mobil”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.